Sommar 2014

Kyrka för Fairtrade och Fairtrade tar inte semester. På den kristna festivalen Frizon utanför Örebro kommer vi ha en utställning tillsammans med Fairtrade. Under politikerveckan i Visby arrangerade vi ett frukostseminarium fredagen den 4 juli då Vårdklockans kyrka diplomerades som Kyrka för Fairtrade.

Vad kul att ni också är en Kyrka för Fairtrade stor

Kyrkor säger hej då fattigdom!

Samtal, frukost och morgonbön under Almedalsveckan
Fredagen den 4 juli kl.8-9.30,
Vårdklockans kyrka, Adelsgatan 43, Visby

Under Almedalsveckan 2013 diplomerades Frälsningsarmén Visby som Gotlands första Kyrka för Fairtrade. Under morgonen blir ytterligare en församling diplomerad, Vårdklockans kyrka.

Kyrkor har alltid varit en viktig kraft i arbetet för etisk konsumtion och rättvis handel. Hur bidrar Fairtrade till att vi vågar säga hej då fattigdom? Hur lyfter kyrkor och församlingar en mer rättvis världshandel idag? Bli inspirerad och utmanad i arbetet med Fairtrade.

Välkommen på samtal i caféet Wesley’s fredagen den 4 juli
från kl. 8:00 följt av morgonbön med tema rättvis handel
i kyrkan cirka kl. 8:45.

Medverkande:
Lilian Edman, diakon, Vårdklockans kyrka
Magdalena Streijffert, generalsekreterare Fairtrade Sverige
Eva-Maria Munck, koordinator Kyrka för Fairtrade, Sveriges kristna råd

Kyrka för Fairtrade Almedalen 4 juli 2014

Övrigt i Almedalen:

Sveriges kristna råd:
Kyrkans krav på integration
Seminarium: Tisdag 1 juli kl. 15