Utbildningsmaterial

Kyrka för Fairtrades utbildningsmaterial är för alla som vill engagera sig för rättvis handel och etisk konsumtion i sin kyrka eller församling.

Omslag utbildningsmaterialet 2014

Kyrka för Fairtrades utbildningsmaterial har tagits fram av Sveriges kristna råd i samarbete med Föreningen för Fairtrade och Sensus studieförbund samt studieförbundet Bilda. Det riktar sig till dig som vill sprida kunskap om rättvis handel och etisk konsumtion i kyrkor och församlingar.

Materialet fungerar också som ett komplement till Fairtrades ambassadörsutbildningar och innehåller bland annat fakta om kyrkans roll i rättvis handelsrörelsen, böner och psalmförslag till gudstjänst- och andakt samt pedagogiska övningar. Utbildningsmaterialet uppdaterades i oktober 2014.

Här kan du adda ner Utbildningsmaterial Kyrka för Fairtrade oktober 2014 i PDF-format.

Fairtrades ambassadörsutbildning

Vill du lära dig mer om Fairtrade och kunna förmedla din kunskap till andra på ett riktigt och bra sätt? Gå Fairtrades digitala ambassadörsutbildning. Den kan genomgå den enskilt eller i grupp, pausa när du vill, gör den i mobilen eller på datorn när det passar dig.

Det är helt kostnadsfritt. Klicka här för att ta reda på mer.

Utbildning om rättvis handel

Fair Trade Återförsäljarna erbjuder fördjupade utbildningar inom rättvis handel. Du som företagare, ideell organisation eller skola kan boka hela utbildningsdagar eller föreläsning med dem. Skicka ett mail till info@fairtradeorg.se så skräddarsyr de en utbildning till dig och kommer med kostnadsförslag.

Är du intresserad av vår distans-kurs ”Fair Trade Start” kan du gå in här: Länk