Filmer

Kyrka för Fairtrades inspirationsfilm
Se Kyrka för Fairtrades inspirationsfilm och ta del av vad några av landets diplomerade församlingar har att säga om sitt engagemang. Den är drygt 3 min lång och fungerar bra att visa i samband med att man t.ex. håller en presentation om Kyrka för Fairtrade. Filmen är producerad under hösten 2017 av Martin Arvebro för Sveriges kristna råd.
Se filmen på Youtube: https://youtu.be/MYyeKBC-YRE 

Diplomering Kyrka för Fairtrade, Tumba kyrka 
Se filmen om Tumba kyrkas diplomering i oktober 2015. Filmen innehåller bland annat en intervju med Jennifer Mubuvi från Fairtrade Africa som räckte över diplomet på Tacksägelsedagen. Filmen är producerad av Martin Arvebro för Sveriges kristna råd.
Se filmen på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=EZ6XqX_USgY

Filmer om Fairtrade
Fairtrade Sverige har gjort många filmer i olika format.
Du hittar dem på Fairtrades webb eller i deras kanal på Youtube.

En av filmerna heter Cambio el climático och visar konsekvenserna av klimatförändringarna för kaffeodlare i många av de länder som förser oss med kaffe. Fairtrade möter ofta odlare som ser klimatförändringarna som en av sina största utmaningar.

Rättvisa – ska det kosta något?
Svenska kyrkan Karlstad stift gjorde inom sitt 5-åriga projekt Himlajord (2003-2007) en film om Fairtrade . ”Rättvisa – ska det kosta nåt?” finns på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=NOfIlm9vqm0&feature=youtu.be

Obs! När filmen gjordes hette Fairtrade Rättvisemärkt i Sverige.