Största Fairtrade-fikat någonsin

Tack för att du var med och deltog i årets Fairtrade Challenge som blev den största Fairtrade-fikan någonsin med över 650 000 fikadeltagare!

Karin Wiborn fika 16 oktober
Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd, talar när Ekumeniska centret i Alvik fikar och firar hundra diplomerade församlingar.

 

I torsdags den 16/10 gick fikautmaningen Fairtrade Challenge av stapeln, med rekordmånga deltagare över hela landet som samlades för att fika Fairtrade-märkt. Fikautmaningen visar hur var och en på ett enkelt sätt, genom att välja Fairtrade-märkta produkter, kan bidra till att bekämpa fattigdom. Den allra största fikapausen stod Kommunal för, som samlade över 135 000 deltagare.

Laget Kyrkor för Fairtrade slutade på plats 7 på topplistan över fikalag med 20 537 deltagare! Detta är ett överlägset rekord för kyrkornas fikapauser i Fairtrade Challenge.

Tack vare ert engagemang gör vi skillnad för de människor som producerar våra varor.

På Fairtrade Challenge i torsdags diplomerades Redbergskyrkan, Equmeniakyrkan, region väst, som den hundrade församlingen.

Söndagen efter, den 19 oktober blev antalet Kyrka för Fairtrade-församlingar 102 när Hortlax församling, Svenska kyrkan, Luleå stift och Moheda Missionsförsamling, Equmeniakyrkan, Region Öst, diplomerades i sina respektive gudstjänster.

 

Piteå församling har blivit Kyrka för Fairtrade!

Söndagen den 17 november 2019 diplomerades Piteå församling till Kyrka för Fairtrade. Diplomeringen skedde i Öjeby kyrka och Hortlax församlings kyrkoherde Anna Andersson var den som diplomerade. Kyrkoherde Mats Björk och församlingspedagog och samordnare för den Internationella gruppen Sara Lind (och hennes dotter) tog emot diplomet. Grattis till Piteå församling!

Kategorised som Okategoriserade

Vi blir fler!

Våra Kyrka för Fairtrade-diplomerade församlingar blir fler. Den 13 oktober var det dags för Umeå pastorat att bli en Kyrka för Fairtrade.

Diplomeringen var ett inslag i en festlig avslutning på hållbarhetshelgen Hela livet. Den pågick under lördagen med klädbyten, olika workshops och återvinningspyssel, och avslutades med en schysst gudstjänst för Stora och små Västerslättskyrkan. Miljösamordnaren Carolina Paulson och komminister Staffan Nygård tog emot diplomet av diplomeraren Ulla Lundin. Grattis till Umeå pastorat!

rpt

Kategorised som Okategoriserade

Intervju med en av Kyrka för Fairtrades Guldkorn!

Kategorised som Aktuellt, Diplomerad församling

Nyhetsbrev Kyrka för Fairtrade

Några gånger om året ger vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, inspiration, tips och trix!
Vi kommer att lägga ut nyhetsbreven här på hemsidan och ni kan även prenumerera via länken i brevet.

 

Kategorised som Aktuellt, Fairtrade

Inspirationsdag Kyrka för Fairtrade!

Du som är engagerad i Kyrka för Fairtrade i din församling/kyrka – eller helt enkelt bara intresserad av rättvis handel och etisk konsumtion – anmäl dig till Inspirationsdagen måndag den 14 oktober!

Tid: 09.30-16.00
Plats: Missionskyrkan, S:t Olofsgatan 40, Uppsala

Syftet med inspirationsdagen är att ge inspiration att arbeta med rättvis handel och etisk konsumtion i kyrkor och församlingar. Höstens inspirationsdag fokuserar särskilt på hållbar produktion och konsumtion av kläder.
Ur programmet:

  • Hållbar konsumtion och produktion av kläder och textiler.
  • Utbyte av tips, idéer och erfarenheter av arbetet med rättvis handel i kyrkor och församlingar.
  • Aktuellt från Fairtrade Sverige och Fair Trade Återförsäljarna
  •  Kyrka för Fairtrade nu och i framtiden

Ingen deltagaravgift! Kyrka för Fairtrade bjuder på lunch och fika. Deltagarna eller deras kyrkor/församlingar bekostar resa till Uppsala och eventuella övernattningskostnader.

Anmälan: anmäl deltagande så snart som möjligt men senast 13 september via länken här!

Kategorised som Aktiviteter, Aktuellt, Fairtrade
  • Följ oss

    social_facebook_box_blue
    twitter ikon