Kalendarium 2018

Under året finns flera speciella dagar med fokus på rättvis handel och Fairtrade samt andra globala rättvisefrågor. Ta möjligheten att fästa uppmärksamhet på rättvis handel i din församling och sammanhang under dessa dagar.

Här kommer viktiga datum för engagemang under 2018:

Maj
7-9 maj,  World Fairtrade Challenge, den stora fikadagen som från och med 2017 är en internationell fika tävling och vi firar den på våren istället för på hösten.
Hela världen fikar – fikar du?
Från och med april kan du registrera din fikapaus och hämta material på www.fairtradechallenge.seAnmäl din fikapaus till laget ”Kyrkor för Fairtrade”. Även församlingar som inte är diplomerade kan anmäla sina fikapauser i detta lag. Peppa gärna grannförsamlingarna och ert samfund att vara med.

12 maj, World Fair Trade Day, rättvis handelsrörelsens kampanjdag, infaller varje år den andra lördagen i maj.

Augusti
3-5 augusti, Fair Trade Forum i Helsingborg,
den årliga nationella samlingsplatsen för aktörer som på olika sätt arbetar med rättvis handel och en mötesplats för återförsäljare, importörer och konsumenter såväl som kommuner och organisationer.
Välkommen på nätverksträff den 4 aug kl.10-12!

v. 41-42, Fairtrade Sveriges årligen återkommande höstkampanj för Fairtrade.
– Fairtrade i varje kundkorg!

18-25 nov, Kyrkornas globala vecka, med fokus på globala rättvisefrågor.

Andra datum som kan vara värt att ha koll på för att uppmärksamma Fairtrade och rättvis handel:

Högerklicka på bilden och välj ”Öppna bild i ny flik” för att se en större bild.