Kalendarium 2019

Under året finns flera speciella dagar med fokus på rättvis handel och Fairtrade. Ta möjligheten att fästa uppmärksamhet på rättvis handel i din församling och sammanhang under dessa dagar.

Här kommer viktiga datum för engagemang under 2018:

9-12 maj,  World Fairtrade Challenge, den stora fikakampanjen.

Hela världen fikar – fikar du?
Från och med april kan du registrera din fikapaus och hämta material på www.fairtradechallenge.seAnmäl din fikapaus till laget ”Kyrkor för Fairtrade”. Alla kyrkorelaterade fikapauser som innehåller någon Fairtrade-märkt produkt kan anmälas till laget. Även församlingar som inte är diplomerade kan anmäla sina fikapauser i detta lag. Peppa gärna grannförsamlingarna och ert samfund att vara med!

11 maj, World Fair Trade Day, rättvis handelsrörelsens kampanjdag, infaller varje år den andra lördagen i maj.

Augusti
Fair Trade Forum,
 (datum ännu ej satt), den årliga nationella samlingsplatsen för aktörer som på olika sätt arbetar med rättvis handel och en mötesplats för återförsäljare, importörer och konsumenter såväl som kommuner och organisationer.
Kyrka för Fairtrade brukar arrangera en nätverksträff i samband med Fair Trade Forum. Mer information kommer.

Oktober
v. 41-42, Fairtrade Sveriges årligen återkommande höstkampanj – Schysst frukost!

Andra datum som kan vara värt att ha koll på för att uppmärksamma Fairtrade och rättvis handel:

Fairtrades aktivitetskalender 2019