Kalendarium 2017

Under året finns flera speciella dagar med fokus på rättvis handel och Fairtrade samt andra globala rättvisefrågor. Ta möjligheten att fästa uppmärksamhet på rättvis handel i din församling och sammanhang under dessa dagar.

Här kommer viktiga datum för engagemang under 2017:

Maj
11-13 maj,  World Fairtrade Challenge, den stora fikadagen är nu internationell och vi firar den på våren istället för på hösten – Hela världen fikar – fikar du?
Från och med 10 april kan du registrera din fikapaus och hämta material på www.fairtradechallenge.se.
Håll utkik efter laget ”Kyrkor för Fairtrade” när du registrerar din fikapaus. Även församlingar som inte är diplomerade kan anmäla sina fikapauser i detta lag. Peppa gärna grannförsamlingarna och i ert samfund.

13 maj, World Fair Trade Day, rättvis handelsrörelsens kampanjdag.

v. 41-42, Fairtrade fokus, årligen återkommande kampanjveckor för Fairtrade.

5-7 okt, Fair Trade Forum i Linköping, årliga nationella samlingsplatsen för aktörer som på olika sätt arbetar med rättvis handel och en mötesplats för återförsäljare, importörer och konsumenter såväl som kommuner och organisationer. Välkommen på nätverksträff den 7 okt kl.10-12! Läs mer här.

November
19-26 nov, Kyrkornas globala vecka, fokus på de Globala målen för en hållbar utveckling.