Värmdö församling blev den sjätte församlingen i år

Förra helgen, på Bönsöndagen 26 maj, var det dags för den sjätte församlingen för i år att diplomeras  – Värmdö församling i Stockholms stift. Diplomeringen ägde rum i samband med en miljögudstjänst, där texter, böner och musik riktades in mot hållbarhet och miljö. På bilden ses diplomeraren Per Söderberg överlämna Kyrka för Fairtrade-diplomet till förtroendevalda Agneta kling och kyrkoherde Hans Gårdh.

Läs Camilla Uléns berättelse om diplomeringen här:

Den 26 maj 2019 på Bönsöndagen diplomerades Värmdö församlingen. Arbetet med att konsumera hållbart och i stor utsträckning köpa Fairtrade och skapa opinion för detta i våra egna grupper och i församlingen i stort har funnits under många år i vår församling.

Nu är vi diplomerade och det sporrar oss att gå vidare och utveckla detta arbete.

Under Fairtrade Challenge veckan fikade vi Fairtrade i många av församlingens olika grupper och arbetslag.

På diplomeringssöndagen kom Per Söderberg till oss i vårt vackra Sjöliden kapell.

Vi firade en miljögudstjänst med en speciell agenda, där texter, böner och musik riktades in mot hållbarhet och miljö. Profeten Jeremias ord: Jag skall ge er en framtid och ett hopp genomsyrade gudstjänsten. Vi planterade bönor som symbolhandling i samband med förbönen, för livet, för hoppet och för tron på att Gud ger oss kraft att kämpa för människor som lever och arbetar under svåra och farliga förhållanden och som symbol för att Gud ger livskraft hur våra liv än ser ut.

Per Söderberg höll ett bra och uppmuntrande diplomeringstal och belyste på samma gång nödvändigheten av att vi alla kämpar för en bättre värld och att varje aktiv handling och bön gör skillnad.

Kyrkoherden höll ett kort tacktal och belyste församlingens breda miljöarbete.

Efter gudstjänsten Fairtrade-fikade vi.

Vi fick en jättefin diplomeringsdag.

Tack!