Grattis Hyllie Park Kyrkan!

Söndagen den 11 november 2018 fick Hyllie Park Kyrkan i Malmö motta sitt Kyrka för Fairtrade-diplom. De blev den andra diplomerade församlingen inom Evangeliska frikyrkan (EFK) och den 182:a diplomerade församlingen i Sverige. Fairtrade-ambassadörerna Maria Wilhelms och Susanna Zeller utförde diplomeringen på uppdrag av Sveriges kristna råd.

Foto: Arne Mörnerud

En familjär stämning och varm sammanhållning råder i Hyllie Park Kyrkan i Malmö, alla känner varandra och tar i hand eller ger en kram när man möts, innan dagens gudstjänst börjar.

Under dagens gudstjänst för alla åldrar, bjuds det på musik och sång, både på svenska, thai och engelska, vilket  blandas med tre olika dramastycken där församlingen och barnen får lära sig om Tro, Hopp och Kärlek.

Kyrkans pastor representerar farmor i dramapjäsen och bjuder på en avslutande svänging sång som rimmar i takt med modern rap. Diakonirådet är på plats och mottar angenämt dagen till ära, sitt diplom för Kyrka för Fairtrade.

Hyllie Park Kyrkan har fördelen att kunna samverka för Fairtrade tillsammans med hela sin verksamhet genom förskola, grundskola, folkhögskola och äldreboende.

Vi önskar Hyllie Park Kyrkan i Malmö stort lycka till med Kyrka för Fairtrade framöver.

Maria Wilhelms och Susanna Zeller

Foto: Arne Mörnerud