Kyrka för Fairtrade fortsätter att stötta församlingar i sitt arbete för rättvis handel!

Efter årsskiftet kommer Sveriges kristna råd att dra ner på sin verksamhet och avsluta vissa projekt. Men det betyder inte slutet för Kyrka för Fairtrade! Vi är glada att kunna annonsera att Svenska kyrkan tar över ansvaret för att koordinera Kyrka för Fairtrade efter årsskiftet.

Ekumeniskt
Kyrka för Fairtrade är och förblir en ekumenisk diplomering för församlingar som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Kyrka för Fairtrade kommer att fortsätta hjälpa och stötta församlingar i sitt engagemang för rättvis handel både innan och efter diplomeringen.

Tvåårsperiod
Svenska kyrkan kommer att ta över ansvaret för Kyrka för Fairtrade under en tvåårsperiod. Verksamheten kommer att fortsätta som vanligt och inga större skillnader kommer att märkas utåt. Detaljer kring uppenbara förändringar så som fakturering av årsavgiften och ny kontaktperson kommer vid senare tillfälle. Under denna period kommer arbets- och styrgruppen för Kyrka för Fairtrade att titta på vilket sätt verksamheten kan utvecklas och undersöka en mer långsiktig lösning.

Styrgrupp och arbetsgrupp
Styrgruppen för Kyrka för Fairtrade består av representanter från Equmeniakyrkan, Frälsningsarmén, föreningen Fairtrade Sverige, Svenska kyrkan och Svenska kyrkans Unga samt Sveriges kristna råd (fram till årsskiftet).

Arbetsgruppen består av representanter från Equmenia, Frälsningsarméns Ungdomsförbund, föreningen Fairtrade Sverige, Organisationen Fair Trade Återförsäljarna, Svenska kyrkan och Svenska kyrkans Unga samt Sveriges kristna råd (fram till årsskiftet).

Inbjudan om att vara med och delta i styrgruppen eller arbetsgruppen har gått ut till alla medlemskyrkor inom Sveriges kristna råd.

Alla är välkomna
Församlingar från alla samfund är varmt välkomna att ansöka om diplomeringen och engagera sig för en rättvis värld tillsammans med oss!