Schysst frukost för en mer rättvis värld!

Nu är hösten igång och det finns mycket att se fram emot! Inte minst Fairtrades höstkampanj v.41 och 42 (8-21 oktober).

Höstkampanjen är en kampanj som du kan använda och jobba brett med. Det är ett utmärkt tillfälle att lyfta Fairtrade och rättvis handel i ditt sammanhang – i den befintliga verksamheten eller om du vill arrangera något nytt!

Konceptet för årets kampanj är ”Schysst frukost”. Varför inte bjuda in till en schysst frukost i samband med morgonbönen eller ordna ett frukostseminarium? Eller kanske bjuda in till frukost före söndagsgudstjänsten eller kanske en ”kvälls-frukost” i samband med någon av församlingens kvällsaktiviteter?

Tipsen och verktygen kan användas i församlingen lika väl som i medlemsorganisationer eller annat, oavsett vad det står för rubrik. Ta en titt och se vad som kan passa i ditt sammanhang! Kanske vill ni göra något tillsammans med andra församlingar på din ort eller tillsammans med kommunen eller någon organisation?

Åtta av tio svenskar uppger att de äter frukost varje dag, och för många är frukosten det viktigaste målet på dagen. Då är det viktigt att den är schysst. För dig är en schysst frukost en bra start på dagen – för odlaren kan den vara ett sätt att ta sig ur fattigdom. Därför sätter vi nu frukosten i fokus.

Det börjar med en schysst frukost. Det börjar med Fairtrade.