Kyrkor för Fairtrade på 3:e plats!

Vilket fantastiskt engagemang! Tillsammans bidrar vi till en rättvisare värld. Vi har också visat att kyrkkaffet är något att räkna med.

Siffrorna från årets stora fikautmaning, Fairtrade Challenge, har kommit in. Fikalaget ”Kyrkor för Fairtrade” kom på 3:e plats i Sverige med 20 229 fikadeltagare i 221 fikapauser. Totalt var det 350 000 fikadeltagare i hela landet. Bra fikat allihop!

Och vi vet att det är ännu fler som fikar Fairtrade-märkt i kyrkor och församlingar varje vecka hela året om. Fortsätt med det! Ni gör skillnad.

– Det är fantastiskt att se det engagemang som finns runt om i Sverige för Fairtrade. Att ordna en fika under World Fairtrade Challenge är ett enkelt sätt att göra skillnad för de människor som befinner sig i första ledet av handelskedjan. Det handlar om att visa världen att vi bryr oss om goda arbetsvillkor med respekt för mänskliga rättigheter, säger Hewan Temesghen, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

Dela gärna med dig av vad ni gjorde i din församling och skicka bilder till elisabeth.korswing@skr.org eller lägg upp på Kyrka för Fairtrades facebook-sida här >>

Läs Fairtrade Sveriges pressmeddelande här >>

Se hela statistiken hittar ni här >>