Taco-kvällar med Fairtrade-tema

Kyrka för Fairtrade samlar och delar tips från församlingar om sitt arbete med rättvis handel. Här kommer trips från Hagakyrkan i Örebro som kan passa bra inför Fairtrade Challenge!

Vill du dela med dig av något som ni gjort i din församling? Maila elisabeth.korswing@skr.org

Vi jobbar mycket med återkommande aktiviteter, speciellt i samband med kyrkkaffen och andra samlingar där det serveras fika eller mat.

Vi har till exempel ordnat provsmakningar av Fairtrade-choklad i samband med kyrkkaffen. Vid ett av tillfällena visade vi också exempel på olika Fairtrade-märkta produkter som finns, till exempel hudkräm, bomullstops, glass, socker, kakao. Genom det ville vi uppmuntra kyrkobesökarna att börja titta efter Fairtrade-märkta produkter när de handlar. Vi har också haft besök av Världsbutiken i samband med ett kyrkkaffe. De fick visa och sälja produkter och berätta om goda exempel på hur Fairtrade gör skillnad.

Några gånger per termin ordnas det Taco-kvällar i kyrkan. En kväll sammanföll det med Fairtrade challenge vilket gjorde att vi tänkte att det var ett bra tillfälle att ordna något extra den kvällen. Vi bjöd naturligtvis på Fairtrade-märkt kaffe, te och juice i samband med fikat efter maten. Vi visade också en film om hur Fairtrade fungerar samt berättade om hur man kan välja Fairtrade både privat och på sin arbetsplats.

Vi tycker att det finns mycket bra material och inspiration att hämta både från Fairtrade Sverige www.fairtrade.se och Kyrka för Fairtrade kyrkaforfairtrade.org

Daniel Dagernäs, Hagakyrkan Örebro
Kyrka för Fairtrades Guldkorn 2017

Bild från ett kyrkkaffe där det bland annat delades ut bananer till barnen. Foto: Daniel Dagernäs