Nu kan du anmäla din fikapaus till Fairtrade Challnge!

Nu är fikaregistreringen öppen

Såhär anmäler du en fikapaus till Fairtrade Challenge:

– Registrera din kyrka/ församling/ pastorat/ kyrklig organisation på www.fairtradechallenge.se
– Välj laget ”Kyrkor för Fairtrade” när du registerar dig.

Räkna alla som fikar någonting Fairtrade-märkt under perioden 6-9 maj. Ja, du läste rätt, kyrkorna får räkna alla som fikar kyrkkaffe den 6 maj också!

Se till att det finns Fairtrade-märkt fika i era vanliga verksamheter och aktiviteter under dessa dagar och räkna alla som fikar. Rapportera sedan in hur många som har fikat Fairtrade-märkt när Fairtrade Challenge är över.

Ju fler som registrerar sig till laget ”Kyrkor för Fairtrade” desto större chans har vi som kyrkor och organisationer att tillsammans nå en bra placering i tävlingen nationellt! Tillsammans skapar vi också en enad stark röst som säger att vi vill verka för rättvisa i världen!

Se filmen på Youtube: https://youtu.be/rtm93s8P90k

Aktivitetstips och insändarmall

På Fairtrade Sveriges sida verktyf för kampanj hittar du extra verktyg, tips och inspiration för lokalt engagemang inför och under World Fairtrade Challenge, 7-9 maj 2018: https://fairtrade.se/verktyg-kampanj/

Där hittar du bland annat frågesport och andra aktivitetstips. Du hittar också insändarmallar som Fairtrade Sverige har tagit fram som ni kan anpassa och bygga på. Lägg till lite om ditt eget engagemang, och varför du själv tycker att det är viktigt att välja Fairtrade. Den lokala kopplingen får störst genomslag! De flesta tidningar har även en ”på gång”-del där du kan lägga in information om din fikapaus. Ett utmärkt sätt att nå nya målgrupper i din omgivning!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.