Påsk – fira det nya livet med godis som bidrar till förbättrade livsvillkor

Snart är det påsk, en högtid då vi minns Jesu lidande, död och uppståndelse och äter en massa choklad och godis.

Genom Jesu liv och undervisning kan vi lära oss ett bättre sätt att leva och vara mot varandra. Han ställde sig på de svaga och utsattas sida och betonade kärlek till våra medmänniskor. Jesus dog och uppstod för att försona och rädda världen från all dess brustenhet. Nog lever vi fortfarande i en brusten värld och vi brister ofta som medmänniskor, men som kristna vet vi att det finns förlåtelse att få och vi vill också ständigt sträva efter försoning och nytt liv här och nu på olika sätt.

Mycket av vad som förknippas med påskfirandet kan för många kännas långsökt, men det finns ofta en förklaring och en symbolik som glömts bort. Exempelvis är ägget är en symbol för det nya livet. Men att vi passar på att äta en massa choklad och godis handlar nog mest om att vi är gottegrisar. Under påskveckan brukar Sveriges godiskonsumtion öka med runt 500 procent och totalt handlar det om runt 6 000 ton godis som svenskarna köper under påsken.

Låt oss, när vi firar uppståndelsen, försoningen och livet, tänka på vad vi firar det med och hur det påverkar våra medmänniskor som har odlat och producerat det. Det finns mycket Fairtrade-godis i dagligvaruhandeln, så håll utkik när du handlar!

Här finns fler tips på var du kan hitta både påskpynt och påskgodis som är schysst producerat:

IM Fair Trade: http://www.imfairtrade.se/main.aspx?page=articlelist&gid=4&gidlevel=1

PK-shoppen (The House of Fair Trade webbshop för privatpersoner): http://pkshoppen.se/pask/

Sackeus: http://shop.sackeus.se/Sortiment/Godis/Visa_Allt_Godis

Blandat Fairtrade-märkt godis till påsken, håll utkik i affären när du handlar! Foto: Fairtrade

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.