Hjälp oss peppa fler att delta i Fairtrade Challenge 2018!

Har ni redan bestämt er för att delta i Fairtrade Challenge i år? Var med och hjälp koordinatorn för Kyrka för Fairtrade att peppa fler att delta. Hur då? Jo, såhär:

Spela in en kort videosnutt där du berättar vilken församling/ kyrka/ organisation du tillhör och att ni tänker fika Fairtrade. Om du redan nu vet vad ni ska göra under fikautmaningen kan du väldigt kort berätta om det också. Avsluta med en uppmaning till de som tittar att också vara med och fika. Det ska vara en väldigt kort videosnutt. Du kan använda exemplen nedan som inspiration:

Exempel 1. ”Svenska kyrkan i Haninge deltar i Fairtrade Challenge. Gör det du också!”

Exempel 2. ”Stuvstakyrkan i Huddinge tänker bjuda på Fairtrade-märkt kaffe och te vid pendeltågsstationen under Fairtrade Challenge. Var med och gör något du också!

Exempel 3. ”Ansgarsförsamlingen i Västerås kommer servera Fairtrade-märkt fika i alla verksamheter under Fairtrade Challenge. Varje fikadeltagare räknas! Ska du också vara med och fika?”

Lägg upp videosnutten på församlingens Facebook-sida och ”tagga” Kyrka för Fairtrade genom att skriva ”@kyrkaforfairtrade” i inlägget. Eller skicka videosnutten till elisabeth.korswing@skr.org så snart som möjligt, så delas inlägget på Kyrka för Fairtrades Facebook-sida.

Avancerad nivå:

Finns det någon i församlingen/ organisationen som är lite extra bra på det där med film och teknik?  Då kanske ni kan inspireras av Svenska kyrkan i Berlin som gjort en liten film i Bergman-anda: https://youtu.be/pOK8A_Zz4G8

Låt kreativiteten flöda!

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Aktuellt, Fairtrade Challenge. Bokmärk permalänken.