Snart är det vår och Fairtrade Challenge!

Det kanske inte känns så just nu, men våren kommer snart och med den World Fairtrade Challenge!

Den stora fikatävlingen Fairtrade Challenge infaller i år 7-9 maj.

Men kyrkornas engagemang för rättvis handel har inte gått obemärkt förbi, så Fairtrade Sverige har beslutat att i år göra det möjligt för kyrkorna att registera alla som fikar Fairtrade-märkt från och med söndagen den 6 maj – alltså en dag tidigare än alla andra som deltar i fikatävlingen! Kyrkkaffet har påverkanskraft!

Det är enkelt att delta! Här är en checklista:

• Registrera din kyrka/ församling/ pastorat/ kyrklig organisation på fairtradechallenge.se (från och med första veckan i april)
  • Välj laget ”Kyrkor för Fairtrade” när du registerar dig – ju fler som registerar sig till laget ”Kyrkor för Fairtrade” desto större chans har vi som kyrkor och organisationer att tillsammans få en bra placering i tävlingen nationellt!
  • Räkna alla som fikar någonting Fairtrade-märkt under 6-9 maj – den enklaste nivån är att se till att det finns Fairtrade-märk fika i era vanliga verksamheter och aktiviteter under dessa dagar och räkna alla som fikar. För den som vill göra någonting utöver den vanliga verksamheten finns det massor av tips och idéer på aktiviteter för att uppmärksamma rättvis handel lite extra under dessa dagar. Du hittar aktivitetstips på fairtrade.se och kyrkaforfairtrade.org
  • Rapportera hur många som har fikat Fairtrade-märkt när Fairtrade Challenge är över

Om du vill kommunicera digitalt eller i tryck inför och under Fairtrade Challenge kan du ladda ner webbanners (bilder) här >>

Du kan också beställa info-material om Fairtrade för att t.ex. ha framme på fikaborden, här >>

Hjälp oss sprida information och peppa fler att delta!

Har ni redan bestämt er för att delta i Fairtrade Challenge i år? Var med och hjälp koordinatorn för Kyrka för Fairtrade att peppa fler att delta. Hur då? Läs vidare här >>

Ordna en inspirationskväll inför Fairtrade Challenge på din ort!

En kväll för engagerade, medlemsorganisationer, diplomerade församlingar och Fairtade City att mötas, inspireras och börja planera sina fikapauser. Kontakta live.brathovde.hall@fairtrade.se så får du hjälp!

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Aktuellt, Fairtrade Challenge. Bokmärk permalänken.