Glad sommar!

Innan vi tar semester vill vi som jobbar med Kyrka för Fairtrade önska er alla en riktigt skön sommar! På återseende i augusti.

summer-still-life-daisies-yellow

Tillsammans för den värld som Gud älskar

Dokumentet Tillsammans för livet: Mission och evangelisation i en värld i förändring sammanfattar kyrkornas uppdrag: att verka för livet i Guds värld.

Huvudbudskapet är att Gud älskar världen och vill livet. Gud är ständigt på gång i sin skapande och frälsande verksamhet här i världen. Kyrkorna är kallade att vara delaktiga, berätta och agera. Mission hör till kyrkans väsen och tar sig många uttryck.

Det vi gör inom Kyrkornas globala vecka, fredsarbete, Kyrka för Fairtrade och Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel är utflöde ur denna övertygelse och detta uppdrag. Vi vill verka för livet i den värld som Gud älskar. Vi vill samarbeta med Gud.

I höst startar vi team Global Hållbarhet. Vårt arbete för rättvisa och fred kommer att relateras till de globala hållbarhetsmål som antagits internationellt och nationellt. Tillsammans med alla människor av god vilja kommer vi att arbeta för att utrota extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor i världen, att lösa klimatkrisen och forma fredliga och inkluderande samhällen. Vi kommer inom ramen för det att lansera projektet Hållbar kyrka.

Tack för att Du är med i arbetet för livet i den värld som Gud älskar. Jag hoppas du får möjlighet till vila och avkoppling under sommaren. Och påminns om att Guds kärlek till världen också gäller dig som individ.

Skön sommar!
Björn Cedersjö, direktor kyrka-samhälle