Årsarkiv: 2016

Visa dubbel omtanke på fars dag på söndag!

Låt fars dag vara en dag där du inte bara visar omtanke för din pappa, utan även för de pappor som odlat och producerat de presenter du ger bort.

Glimtar från Fairtrade Fokus och Fairtrade Challenge 2016

Fairtrade Fokus veckorna är över för den här gången. För Fairtrade Sverige har det varit de största kampanjveckorna hittills. Det har också varit mycket engagemang i kyrkorna lokalt runt om i Sverige.

Fairtrade Fokus veckorna är igång

Nu har Fairtrade Fokus veckorna dragit igång. De infaller v.41 och 42 varje år. Målet är att fler ska upptäcka hur lätt det är att bidra till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Fairtrade Challenge – Fikar du?

Den största händelsen inom Fairtrade, Fairtrade Challenge –  den stora fikadagen, inträffar i år den 20 oktober. Redan har 3 029 kyrkorelaterade fikadeltagare anmält sig i 29 fikapauser. Därmed är fikalaget Kyrkor för Fairtrade nu på förstaplats i hela Sverige!

Glimtar från FAIR

Det var ett spännande program som erbjöds under årets Fair Trade Forum i Göteborg: FAIR. Här nedan får ni några glimtar i bilder och ord.

Glad sommar!

Innan vi tar semester vill vi som jobbar med Kyrka för Fairtrade önska er alla en riktigt skön sommar! På återseende i augusti.

Fairtrade och klimat

Vad har Fairtrade och klimatförändringarna med varandra att göra? I denna globaliserade värld hänger allt samman mer och mer. Är du engagerad för Fairtrade och klimatfrågorna vill vi tipsa dig om att du kan kombinera dessa interssen särskilt under Kyrkornas globala vecka som har temat Mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår.

Kalendarium 2016

Under året finns flera speciella dagar med fokus på rättvis handel och Fairtrade samt andra globala rättvisefrågor. Ta möjligheten att fästa uppmärksamhet på rättvis handel i din församling och sammanhang under dessa dagar.