Största Fairtrade-fikat någonsin!

Tack för att du var med och deltog i årets Fairtrade Challenge som blev den största Fairtrade-fikan någonsin med över 650 000 fikadeltagare!

Karin Wiborn fika 16 oktoberKarin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd, talar när Ekumeniska centret i Alvik fikar och firar hundra diplomerade församlingar.

I torsdags den 16/10 2014 gick fikautmaningen Fairtrade Challenge av stapeln, med rekordmånga deltagare över hela landet som samlades för att fika Fairtrade-märkt. Fikautmaningen visar hur var och en på ett enkelt sätt, genom att välja Fairtrade-märkta produkter, kan bidra till att bekämpa fattigdom. Den allra största fikapausen stod Kommunal för, som samlade över 135 000 deltagare.

Laget Kyrkor för Fairtrade slutade på plats 7 på topplistan över fikalag med 20 537 deltagare! Detta är ett överlägset rekord för kyrkornas fikapauser i Fairtrade Challenge.

Tack vare ert engagemang gör vi skillnad för de människor som producerar våra varor.

På Fairtrade Challenge i torsdags diplomerades Redbergskyrkan, Equmeniakyrkan, region väst, som den hundrade församlingen.

Söndagen efter, den 19 oktober blev antalet Kyrka för Fairtrade-församlingar 102 när Hortlax församling, Svenska kyrkan, Luleå stift och Moheda Missionsförsamling, Equmeniakyrkan, Region Öst, diplomerades i sina respektive gudstjänster.

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Aktuellt, Fairtrade. Bokmärk permalänken.