Utbildningar 2014

Vill du göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom? Lär dig mer och få verktyg för engagemang genom att gå en ambassadörsutbildning för Fairtrade. Under hösten 2014 ordnas flera utbildningar med inriktning Kyrka för Fairtrade.

Alvik-7-september-2014 Glada nyutbildade ambassadörer på kurs med inriktning Kyrka för Fairtrade Stockholm september 2014.

Ambassadörsutbildningen är en populär och uppskattad kurs som erbjuder deltagarna kunskap, inspiration och engagemang inom rättvis handel och konsumentmakt.

Hur arbetar Fairtrade med att förbättra levnadsvillkoren för odlare i utvecklingsländer och hur kan du vara en del av detta arbete? Delta i en av Fairtrades ambassadörsutbildningar och lär dig mer. Kursen syftar till att bidra till ökad kännedom om Fairtrade och fokuserar på konsumentens möjlighet att påverka och göra skillnad genom enkla val i butiken. Inga förkunskaper krävs och efter utbildningen avgör varje Fairtrade-ambassadör själv om/hur man vill engagera sig för Fairtrade. Utbildningen är mycket varierande med föreläsningar, grupparbeten och nätverkande.

En ambassadörsutbildningen omfattar cirka 12-16 utbildningstimmar och innehåller:

• Det här är Fairtrade
  • Därför behövs Fairtrade
  • Fairtrade i världen
  • Resultatet av vårt arbete
  • Marknaden & konsumenten
  • Fairtrade i Sverige
  • Att vara Fairtrade-ambassadör & aktionsworkshop

Inga förkunskaper krävs och efter utbildningen avgör du som nybliven ambassadör om och hur du vill engagera dig.

Läs mer om Fairtrades utbildningar här.

Ambassadörsutbildning 11-12 oktober Uppsala, inriktning Kyrka för Fairtrade

Kursen är en helg och arrangeras av Uppsala Missionskyrka, Bilda Studieförbund, Sensus studieförbund i samarbete med Föreningen för Fairtrade.

Datum och tid: helgen den 11-12 oktober kl. 10-17 (lördagen), kl.9.30-16.30 (söndagen)
Plats: Uppsala Missionskyrka, St Olofsgatan 40
Deltagaravgift: 500 kr Material och fika ingår i kursavgiften.
Kursledare: Bertil Högberg, instruktör för Fairtrade
Anmälan: bertilh@bredband.net
Sista anmälningsdag: onsdag 1 oktober
Frågor om utbildningen: bertilh@bredband.net

PDF om utbildningen:
Ambassadörsutbildning Uppsala 11-12 oktober 2014

Ambassadörsutbildning 16 och 23 oktober Tyresö, inriktning Kyrka för Fairtrade

Kursen är två dagar och arrangeras av Tyresö församling och
Sensus studieförbund i samarbete med Sveriges kristna råd
och Föreningen för Fairtrade.

Datum och tid: torsdagarna den 16 och 23 oktober, kl. 9.30-16.30 båda dagarna.
Plats: Bollmoradalens kyrka, Tyresö
Deltagaravgift: 500 kr för båda dagarna – material, lunch och fika ingår i kursavgiften.
Kursledare: Eva-Maria Munck, instruktör för Fairtrade
Anmälan: jonas.bodin@svenskakyrkan.se,
Sista anmälningsdag: senast 1 oktober till jonas.bodin@svenskakyrkan.se
Frågor om utbildningen: jonas.bodin@svenskakyrkan.se

PDF om utbildningen:
Ambassadörsutbildning Tyresö församling 16 och 23 oktober 2014

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Aktuellt. Bokmärk permalänken.