World Fair Trade Day 2015

Andra lördagen i maj firar vi World Fair Trade Day. Dagens övergripande internationella tema är Fair Trade People. I samband med dagen uppmuntrar Fairtrade att sätta fokus på Fairtrade-märkta bananer genom kampanjen "Visa ditt bananleende".

World FT Day

Den 10 maj firas World Fair Trade Day världen över. Denna globala kampanjdag initieras av World Fair Trade Organizationinfaller och andra lördagen i maj varje år för att fira och uppmärksamma vikten av rättvis handel. Dagens globala tema från World Fair Trade Organization (WFTO) är ”Fair Trade People”.

Läs om dagen på den internationella kampanjsidan.

Visa ditt bananleende

Bananer är en av världens största handelsvaror och varje svensk äter i snitt nästan 20 kilo bananer på ett år. Samtidigt är det en handelsvara som är utsatt för en stor prispress, vilket har lett till att bananodlare brottas med allt svårare ekonomiska villkor. Därför behövs Fairtrade.

Fairtrade-märkta bananer ökade under 2014 med 95 procent och utgör nu 17 procent av den svenska marknadsandelen av bananer. Det är en positiv utveckling som vi verkligen vill uppmuntra!

Ett enkelt och roligt sätt att sprida budskapet om Fairtrade är att visa ditt bananleende. Det är enkelt, du behöver bara en banan och en tuschpenna. Skriv Hej och det du tycker Fairtrade står för eller bidrar till på bananen, be någon fota dig och sprid bilden på sociala medier med hashtaggen #hejdåfattigdom

Läs mer om kampanjen ”Visa ditt bananleende” på Fairtrades webbplats

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Aktuellt, Fairtrade. Bokmärk permalänken.