Årsarkiv: 2014

Hundra diplomerade församlingar

Nu är över hundra församlingar i fyra olika samfund är diplomerade enligt Kyrka för Fairtrades kriterier. Nedan berättar Eva Bolminger från Vintrosa Missionsförsamling om hur man har jobbat för att bli en Kyrka för Fairtrade. Församlingen diplomerades den 9 november 2014.

Största Fairtrade-fikat någonsin!

Tack för att du var med och deltog i årets Fairtrade Challenge som blev den största Fairtrade-fikan någonsin med över 650 000 fikadeltagare!

Utbildningar 2014

Vill du göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom? Lär dig mer och få verktyg för engagemang genom att gå en ambassadörsutbildning för Fairtrade. Under hösten 2014 ordnas flera utbildningar med inriktning Kyrka för Fairtrade.

Fairtrade Challenge 2014

Fikadagen för Fairtrade äger i år rum torsdagen den 16 oktober. Låt bli många som fikar Fairtrade-märkt under en och samma dag.

World Fair Trade Day 2015

Andra lördagen i maj firar vi World Fair Trade Day. Dagens övergripande internationella tema är Fair Trade People. I samband med dagen uppmuntrar Fairtrade att sätta fokus på Fairtrade-märkta bananer genom kampanjen "Visa ditt bananleende".