90 diplomerade församlingar

Söndagen den första advent diplomeras tre församlingar i Skåne till Kyrka för Fairtrade: Ekeby församling, Norra Nöbbelövs församling och Slottsstadens församling. Sverige har nu 90 diplomerade församlingar!

Internationella gruppen Norra Nöbbelövs församlingInternationella gruppen i Norra Nöbbelövs församling: Marie Körner, Maria Brynge, Agneta Carlberg, Frances Svalenius och Margareta Karpsten. Saknas på bilden: Hanna Pierre Nilsson, Maria Wingren och Karin Boberg.

Ekeby församling, Norra Nöbbelövs församling och Slottsstadens församling är alla tre församlingar i Lunds stift, Svenska kyrkan. I och med de nya församlingarna som diplomeras på söndag är antalet Kyrka för Fairtrade-diplomerade församlingar i Sverige nu är totalt 90!

Agneta Carlberg, präst i Norra Nöbbelövs församling och ordförande i Institutet för Kontextuell Teologi i Sverige (i mitten på bilden ovan):

Vi i Norra Nöbbelövs församling är så glada att få diplomeras som Kyrka för Fairtrade nu på söndag, den första Advent!

Vi har under många år arbetat med rättvise-, freds-, gender- och miljöfrågor; och nu när vi startat en Internationell grupp i församlingen kom idén att även ansöka formellt om att få bli Kyrka för Fairtrade.

Vi är glada över att ha blivit godkända som Kyrka för Fairtade – och det känns stort och inspirerande att nu få fira i samband med diplomeringen och fortsätta att fördjupa vårt arbete med vår tro, kallelse och rättvisefrågor; och på kreativa sätt utforska och inspireras av hur  tros- och rättvisefrågor hänger samman och kan få bli viktiga i våra liv; vi är ju alla en enda kropp, en enda mänsklighet.

Sveriges kristna råd och Föreningen för Fairtrade gratulerar församlingarna till sina välförtjänta diplom och önskar dem allt gott i det fortsatta arbetet med rättvis handel och etisk konsumtion.

Arbetar din församling med rättvis handel och etisk konsumtion?
Bli en Kyrka för Fairtrade under 2014.

Det här inlägget postades i Diplomerad församling. Bokmärk permalänken.