Fairtrade Challenge

Den 17 oktober är det dags för femte året i rad, över hela Sverige hoppas vi samla fler människor än någonsin till att fika Fairtrade på en och samma dag. Fika hemma vid frukostbordet, med kollegorna på jobbet eller med dina vänner på ditt favoritcafé. Ju fler vi blir desto större skillnad kan vi göra för de odlare och anställda som är Fairtrade-certifierade!

Fairtrade challenge 2013

Delta i Fairtrade challenge torsdagen den 17 oktober 2013

Fika hemma vid frukostbordet, i ungdomsgruppen, eller bibelstudiegruppen, med kollegorna på jobbet eller tillsammans med dina vänner på favoritcaféet. Ju fler vi blir desto större skillnad kan vi göra de odlare och anställda som är Fairtrade-certifierade!

Läs mer om Fairtrade Challenge.

Förra året fikade mer 600 000 personer Fairtrade på samma dag. Flera hundra kyrkor och församlingar var med i Fairtrade Challenge.

Anmäl ditt fika här.

Hej då fattigdom!

Under Fairtrade Fokus 2013 samlas dagligvarukedjor, butiker, leverantörer, ambassadörer, medlemsorganisationer, Fairtrade City-styrgrupper, politiker och konsumenter för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade. Fairtrade Fokus-veckorna 2013 äger rum i vecka 41-42, den 7-20 oktober.

Temat för årets kampanj är ”Hej då fattigdom!”, en plattform för diskussioner kring global handel, fattigdomsbekämpning och konsumentens möjlighet att göra skillnad genom medvetna val i butiken. Förra årets Fairtrade Fokus blev den största någonsin, med bland annat 600 000 deltagare i Fairtrade Challenge.

 Läs mer om Fairtrade fokus.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.