Utbildningar hösten 2013

Vill du göra skillnad för odlare och anställda i utvecklingsländer? Lär dig mer och få verktyg för engagemang genom att gå en ambassadörsutbildning för Fairtrade.

Hur blir man en Kyrka för Fairtrade

Ambassadörsutbildningen är en populär och uppskattad kurs som erbjuder deltagarna kunskap, inspiration och engagemang inom rättvis handel och konsumentmakt.

Hur arbetar Fairtrade med att förbättra levnadsvillkoren för odlare i utvecklingsländer och hur kan du vara en del av detta arbete? Delta i en av Fairtrades ambassadörsutbildningar och lär dig mer. Kursen syftar till att bidra till ökad kännedom om Fairtrade och fokuserar på konsumentens möjlighet att påverka och göra skillnad genom enkla val i butiken. Inga förkunskaper krävs och efter utbildningen avgör varje Fairtrade-ambassadör själv om/hur man vill engagera sig för Fairtrade. Utbildningen är mycket varierande med föreläsningar, grupparbeten och nätverkande.

En ambassadörsutbildning omfattar cirka 12-14 utbildningstimmar och innehåller alltid:

•  Omvärldsanalys om handel och mänskliga rättigheter
  • Introduktion till rättvis handel
  • Fairtrade
  • Att vara Fairtrade-ambassadör
  • Aktionsworkshop

Läs mer om Fairtrades utbildningar här.

Stockholm 26-27 oktober

Kursen vänder sig till dig som är aktiv i det globala arbetet inom Svenska Kyrkans Unga, Diakonia och equmenia. Nu finns även plats för övriga intresserade.

Datum och tid: helgen den 26-27 oktober kl. 9.30-16.00 båda dagarna. Söndagen avslutas med en gudstjänst med tema rättvis handel.
Plats: Ekumeniska centret, Gustavslundsvägen 18, Alviks torg, tunnelbanestation: Alvik
Pris: Gratis för dig som är aktiv inom Svenska kyrkans unga, equmenia och Diakonia. Annars kostar helgkursen 300 kr.

Mat och fika: Vi bjuder på fika. Du bekostar din egen lunch under helgen. Det finns gott om lunchrestauranger i närheten och mikrovågsugn finns om du vill ta med dig egen mat.
Kursledare: Eva-Maria Munck, instruktör för Fairtrade och koordinator på Kyrka för Fairtrade
Anmäl dig till: eva-maria.munck@skr.org senast 22 september.

Ladda ner en PDF om utbildningen: Ambassadörsutbildning Stockholm 26-27 oktober 2013

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Aktuellt, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.