Fler än 80 församlingar diplomerade

Söndagen den 26 maj blev antalet Kyrka för Fairtrade-diplomerade församlingar fler än 80 när tre församlingar i Svenska kyrkan tog emot sina utmärkelser i gudstjänster i respektive ort. Församlingarna diplomeras för sitt goda arbete med rättvis handel och etisk konsumtion.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Birgit Josefsson, aktiv i diplomerade Helsingborgs missionsförsamling diplomerar Landskrona församling, Svenska kyrkan, Lunds stift den 12 maj

Söndagen den 26 maj blev antalet diplomerade församlingar fler än 80 när följande tre församlingar tog emot sina utmärkelser i sina gudstjänster:

Hallsbergs församling, Svenska kyrkan, Strängnäs stift, kl. 10.00, Adventskyrkan

Skerike-Gideonsbergs församling, Svenska kyrkan, Västerås stift, kl.11.00, Gideonsbergskyrkan

Kindaholms församling, Svenska kyrkan, Göteborgs stift, kl.14.00, Mårdaklevs kyrka.

Skerike-Gideonsbergs församling 1Birgitta Wendelius och Karin Estelle togemot diplomet i Skerike-Gideonsbergs församling, Fotograf: Lisa Fröberg

– Diplomeringen ägde rum i söndagens gudstjänst som leddes av kyrkoherde Torvald Bergwall och stiftsadjunkt Lisa Fröberg. Efter gudstjänstens serverades Tacos och Ekogruppen berättade mer om rättvis handel. Vi besvarade och samtalade om några tipsfrågor och alla fick en Fairtrade-märkt ros som pris. Kyrkans entré var fylld av foldrar, roll up och många varor till försäljning. Det blev en fin högtidsdag kring vår församlings diplomering, berättar Birgitta Wendelius.

Det här inlägget postades i Aktuellt, Diplomerad församling. Bokmärk permalänken.