Falu Kristine församling diplomerad!

Lördagen den 12 april diplomerades Falu Kristine församling, Svenska kyrkan, Västerås stift som Sveriges sjuttiosjätte Kyrka för Fairtrade. Församlingen får utmärkelsen för sitt goda arbete med rättvis handel och etisk konsumtion.

Diplomering Falu-Kristine församling

Foto: Ulrika Knutsson

Falu Kristine församling diplomerades lördagen den 12 april i Falun av Bertil Högberg, ordförande i Organisationen Fair Trade Återförsäljarna och medlem i Kyrka för Fairtrades arbetsgrupp.

Falu Kristine församling har förutom försäljning av rättvis handel-varor ett etablerat samarbete med grannförsamlingen Stora Kopparbergs församling. Tillsammans har de ordnat aktiviteter på Stora torget i Falun samt arrangerat kontraktssamlingar om Fairtrade och rättvis handel för  cirka 200 konfirmander.

Stort grattis och Guds välsignelse i ert framtida arbete!

Det här inlägget postades i Aktuellt, Diplomerad församling. Bokmärk permalänken.