Råneå församling är en Kyrka för Fairtrade

Söndagen den 17 mars diplomerades Råneå församling, Svenska kyrkan Luleå stift, till Sveriges 75:e Kyrka för Fairtrade.

Församlingen diplomeras för det goda arbete för rättvis handel och etisk konsumtion som de har drivit sedan lång tid tillbaka.

Förutom att deras inköp av kaffe och te är helt Fairtrade-märkt ordnar de tillsammans med medborgarkontoret en återkommande julglögg med Fairtrade-märkta produkter. De påverkar även den lokala idrottsklubbens inköp av bollar och organiserar försäljning av rättvis handel produkter under sommaren när församlingen har öppen vägkyrka.

Råneå församling har ett gott samarbete med grannförsamlingen Gunnarsbyns församling. Det var Mogens Armstrup-Jacobsen, präst i diplomerade Gunnarsbyns församling, som fick glädjen att diplomera församlingen i söndags när de firade temagudstjänsten ”Låt oss inte älska med tomma ord”.

Stort grattis och Guds välsignelse önskar vi Råneå församling i deras fortsatta arbete!

Det här inlägget postades i Diplomerad församling. Bokmärk permalänken.