SKR lanserar Klimatskrift

Klimatsituationen blir alltmer akut. Tiden för förändring blir allt kortare. Kyrkorna i världen är engagerade i klimatfrågan. Denna fråga berör kyrkornas själva väsen, skapelsen är något vi har att förvalta och inte förbruka.

Inom Sveriges kristna råd finns en arbetsgrupp för klimat och hållbar utveckling som under två år har arbetat med skriften ”Värna den jord som gud älskar”. Den 11 februari lanserades skriften i samband med ett klimatseminarium i S:t Eugenia kyrka i Stockholm.

I skriften ges utmaningar ges kring hur vi kan ta ansvar och göra skillnad. I skriften finns flera konkreta förslag för att arbeta med klimatfrågor, exempelvis kan den enskilda människan minska köttkonsumtionen. Det finns också budskap till världens politiker om att stoppa det giriga överutnyttjandet av jordens resurser.

Beställ skriften från Sveriges kristna råd.