Årsarkiv: 2013

90 diplomerade församlingar

Söndagen den första advent diplomeras tre församlingar i Skåne till Kyrka för Fairtrade: Ekeby församling, Norra Nöbbelövs församling och Slottsstadens församling. Sverige har nu 90 diplomerade församlingar!

Hej då fattigdom!

Visst känns det fantastiskt att målet som sattes upp vid millennieskiftet om att halvera fattigdomen i världen troligtvis kommer att uppnås till 2015. Problemet är bara att fortfarande lever nära 1,2 miljarder människor under den extrema fattigdomsgränsen på 1,25 dollar per dag. Ofta utan tillgång till rent vatten, tillräckligt med mat eller ens tak över huvudet, så skriver Magdalena Streijffert, generalsekreterare i Fairtrade Sverige.

Fairtrade Challenge

Den 17 oktober är det dags för femte året i rad, över hela Sverige hoppas vi samla fler människor än någonsin till att fika Fairtrade på en och samma dag. Fika hemma vid frukostbordet, med kollegorna på jobbet eller med dina vänner på ditt favoritcafé. Ju fler vi blir desto större skillnad kan vi göra för de odlare och anställda som är Fairtrade-certifierade!

Utbildningar hösten 2013

Vill du göra skillnad för odlare och anställda i utvecklingsländer? Lär dig mer och få verktyg för engagemang genom att gå en ambassadörsutbildning för Fairtrade.

Fler än 80 församlingar diplomerade

Söndagen den 26 maj blev antalet Kyrka för Fairtrade-diplomerade församlingar fler än 80 när tre församlingar i Svenska kyrkan tog emot sina utmärkelser i gudstjänster i respektive ort. Församlingarna diplomeras för sitt goda arbete med rättvis handel och etisk konsumtion.

Falu Kristine församling diplomerad!

Lördagen den 12 april diplomerades Falu Kristine församling, Svenska kyrkan, Västerås stift som Sveriges sjuttiosjätte Kyrka för Fairtrade. Församlingen får utmärkelsen för sitt goda arbete med rättvis handel och etisk konsumtion.

Råneå församling är en Kyrka för Fairtrade

Söndagen den 17 mars diplomerades Råneå församling, Svenska kyrkan Luleå stift, till Sveriges 75:e Kyrka för Fairtrade.

Ny hemsida för Kyrka för Fairtrade

Idag lanseras två nya webbplatser inom ramen för Sveriges kristna råd: Sveriges Frikyrkosamråd och Kyrka för Fairtrade.

Hälsning från Harriet Lamb

Hälsning från Fairtrade Internationals VD Harriet Lamb till alla engagerade församlingar runt om i Sverige.

Grattis Helsingborgs missionsförsamling

Söndagen den 24 februari blev Helsingborgs missionsförsamling Sveriges 74:e Kyrka för Fairtrade i en morgongudstjänst med tema rättvis handel i Rosengårdskyrkan. De diplomerades av Anita Linde, aktiv i diplomerade Allerums församling, Svenska kyrkan, Lunds stift. Stort grattis och Gudst välsignelse... Läs mer