Utbildningsmaterial

Kyrka för Fairtrades utbildningsmaterial är för alla som vill engagera sig för rättvis handel och etisk konsumtion i sin kyrka eller församling.

Omslag utbildningsmaterialet 2014

Utbildningsmaterialet har tagits fram av Sveriges kristna råd i samarbete med Föreningen för Fairtrade och Sensus studieförbund samt studieförbundet Bilda. Det riktar sig till dig som vill sprida kunskap om rättvis handel och etisk konsumtion i kyrkor och församlingar.

Materialet fungerar också som ett komplement till Fairtrades ambassadörsutbildningar och innehåller bland annat fakta om kyrkans roll i rättvis handelsrörelsen, böner och psalmförslag till gudstjänst- och andakt samt pedagogiska övningar. Utbildningsmaterialet uppdaterades i oktober 2014.

Ladda ner Utbildningsmaterial Kyrka för Fairtrade oktober 2014 i PDF-format.