Glimtar från Fairtrade Fokus och Fairtrade Challenge 2016

Fairtrade Fokus veckorna är över för den här gången. För Fairtrade Sverige har det varit de största kampanjveckorna hittills. Det har också varit mycket engagemang i kyrkorna lokalt runt om i Sverige.

stort-fikacollage

Här ser du glimtar från Fairtrade-fika på Ekumeniska Centret i Alvik, i Värnamo pastorat, Skallsjö församling, Eskilstuns församling, Åkerbo församling, på Katolskt magasin och tidningen Dagen.

Det har bland annat varit utdelning av choklad till polisen, tårtbakartävlingar i ungdomsgruppen, bananer som hälsat på hos öppnaförskolan, chokladsmakning i bokklubben, uttdelning av kaffe till morgonpendlare, klimatsmart och Fairtrade-inspirerad lunch i Försförsamlingshemmet, fika på dagledigträffar, i personlrummen, på tidningsredaktioner mm.

Sista torsadagen under Fairtrade Fokus var den stora Fairtrade-fikadagen, Fairtrade Challenge. I hela Sverige fikade totalt 546 188 personer Fairtrade-märkt i 3 093 fikapauser. Sammanlagt var det 17 580 deltagare i kyrkorelaterade fikapauser runt om i landet.  Bra jobbat allihopa!

Nästa år kommer Fairtrade Challenge att ske 11-13 maj som en del av den internationella fikapausen – World Fairtrade Challenge, som infaller i samband med World Fair Trade Day i mitten av maj. Planera in detta redan nu, så hörs mer om det i vår.

Under Fairtrade Fokus veckorna har vi också  fått glädjen att välkomna fyra nya församlingar till Kyrka för Fairtrade! Grattis till diplomeringen:

S:t Nikolai församling, Svenska kyrkan Strängnäs stift
Svärdsjö-Envikens pastorat, Svenska kyrkan Västerås stift