Fairtrade Challenge – Fikar du?

Den största händelsen inom Fairtrade, Fairtrade Challenge –  den stora fikadagen, inträffar i år den 20 oktober. Redan har 3 029 kyrkorelaterade fikadeltagare anmält sig i 29 fikapauser. Därmed är fikalaget Kyrkor för Fairtrade nu på förstaplats i hela Sverige!

Styrelsen fikar fikar du

Fairtrades årliga kampanjveckor, Fairtrade Fokus, äger rum 10-23 oktober. Då samlas butiker och konsumenter, politiker, kyrkor och andra engagerade för att sätta fokus på Fairtrade. Målet är att fler ska upptäcka hur lätt det är att bidra till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Mer information om kampanjveckorna kan du läsa här >>

Under sista delen av Fairtrade Fokus, den 20 oktober, anordnas för åttonde året i rad den stora fikadagen Fairtrade Challenge. Då försöker vi få så många som möjligt att fika Fairtrade-märkt på en och samma dag. 2015 fikade totalt över 630 000 runt om i Sverige. Kyrkorna samlade 24 000 fikadeltagare! Vi hoppas på en ännu större uppslutning i år. För ju fler vi är som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor.

Anmäl din fikapaus på www.fairtradechallenge.se

Registrera fikapausen till fikalaget Kyrkor för Fairtrade.

ALLA kyrkorelaterade fikapauser kan registeras till laget
Kyrkor för Fairtrade, oavsett om den tillhör en diplomerad församling eller inte.

Låt oss alla samla så många som möjligt i Fairtrade-fikapauser i hela landet. Låt oss tillsammans göra ett slagkraftigt fikalag som kan konkurera i fikatävlingen med Landstingen och hotellkedjorna.

Just nu leder vi! Sprid det vidare. Peppa grupper inom er verksamhet, grannförsamlingar, stift, regioner och kyrkliga organisation.

Hitta tips och beställ affischer, infobroschyrer och annat material på
Fairtrades hemsida här>>